.

קציצות מוסר ים

עם עגבניות וזיתים מרוקאים ברוטב אדום

חומרים (לכ-6 סועדים):
לקציצות (יש לטחון הכל ביחד):

1 ק"ג פילה מוסר נקי מעצמות ועור
1 בצל גדול
3 שיני שום
חצי חב' פטרוזיליה
חצי חב' כוסברה
2 פרוסות לחם רטובות
טוחנים את המרכיבים יחד,
מעבירים לקערה ומתבלים:
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
2 כפות שמן
קורט כמון
חצי כף פפריקה מתוקה
לרוטב:
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים
5 עגבניות אדומות ורכות
7 שיני שום
רבע כוס שמן קנולה
3 פלפלים יבשים
1 וחצי כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 פלפל חריף
2 כוסות מים
כמון, מלח
כוסברה

ההכנה:
מכינים את תערובת הקציצות ומכניסים לקירור.
במחבת מחממים את השמן, מוסיפים את שיני השום, מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות.
מטגנים אותן עד כדי ריכוך והגרת נוזלים, מוסיפים את הפפריקה והרסק, מטגנים מעט ומוסיפים כוס מים ואת הפלפל פרוס לאורכו.
מוסיפים את הפלפלים היבשים ואת הזיתים מערבבים ומשפרים טעם עם מעט מלח ופלפל ומוסיפים עוד כוס מים.

מוסיפים את הכמון ומערבבים.
מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר ויוצרים קציצות. כל קציצה מוכנה נכנסת לתוך הרוטב.

לאחר הכנסת כל הקציצות לתוך הרוטב, מגבירים אש עד לרתיחה.

לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
מוסיפים כוסברה קצוצה מעל, טועמים ומשפרים טעם לפי הצורך (חשוב לזכור שהזיתים ממליחים מעט את התבשיל, לכן מומלץ להמליח בעדינות).

ממשיכים לבשל עוד כ 5- דקות.


חזור למתכוני דגים »