.

קציצות דגים

קציצות דגים - מאת היועץ הקולינרי של רשת יינות ביתן צ'רלי פדידה

מתכון ל 6 סועדים

מצרכים לקציצות דגים:

250 ג' דג נסיכת הנילוס או כל דג שאוהבים 
כף וחצי קמח מצה 
1 ביצה 
¼ צרור פטרוזיליה 
¼ צרור כוסברה 
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית מלח 
½ כפית כמון 
½ כפית כורכום 
¼ כפית פלפל שחור

מצרכים לרוטב:
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות 
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות 
3 שניי שום חתוכים לפרוסות 
1 פלפל חריף חתוך לחצי 
2 כפות רסק עגבניות 
¼ צרור פטרוזיליה חתוכה גס 
¼ צרור כוסברה חתוכה גס
½ קופסה של זיתים סורים מגולענים ומבושלים מראש עם מעט כורכום כדי שיוציאו את טעמם המר

תבלינים עבור הרוטב: 
½ כפית כמון 
½ כפית כורכום
½ כפית מלח 
½ כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנת הקציצות:
משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ-10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג, שוטפים מתחת למים זורמים (קרים) ומיבשים בנייר סופג. 
טוחנים את נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה, מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את ביצה, קמח מצה ותבלינים.
מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה, מהמסה יוצרים כ-12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות.

אופן הכנת הרוטב ובישול הקציצות: 
בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה, כוסברה, גמבה, פלפל חריף, זיתים שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם, עגבנייה, שום, רסק עגבניות.
ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים.
מוסיפים את התבלינים עבור הרוטב, מדליקים להבה בינונית ומרתיחים את הרוטב, מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ-20 דקות .
ממומלץ לאכול עם חלה טרייה.

בתיאבון!
צילום: CF ART


חזור למתכוני דגים »