.

קוסקוס דגים

עם מרק עשיר של ירקות שורש ודלעת

חומרים (לכ-4 סועדים):
1 שקית קוסקוס (350 גר')
4 פרוסות דג ים בעובי 3 ס"מ (אינטיאס או מוסר ים או לוקוס)
2 בצלים קצוצים
4-6 שיני שום, קצוצות דק
שמן זית לטיגון
2-3 עגבניות
צרור כוסברה או פטרוזיליה
2 כוסות מים
קורט כורכום, קורט סוכר וקורט מלח
פלפל שאטה – לפי טעם אישי
1 שורש סלרי פרוס
1 שורש פטרוזיליה פרוס
200 גר' דלעת קוביות
לציר דגים:
ראש, זנב ואדרות של דגי ים
2 גבעולי סלרי, 1 בצל, 1 גזר

אופן הכנת ציר דגים:
בסיר בינוני מניחים סלרי, בצל חתוך גס, גזר אחד ואת אדרות הדגים, 

מכסים במים ומבשלים במשך 20 דקות.

הדגים:
בסיר רחב מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה. מוסיפים עגבניות קלופות קצוצות,
את השום, את ירקות השורש והדלעת וממשיכים לבשל.
כאשר נוצר רוטב מתבלים במלח, סוכר וכורכום ומוסיפים פלפלי שאטה יבשים,
לפי טעם אישי. מוסיפים מים, פרוסות מחצי לימון ומעט מיץ, ומבשלים על אש
גבוהה עד לנקודת הרתיחה.
מוסיפים את הדגים לרוטב, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ 15- דקות.
כשהדגים מבושלים מוסיפים כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומשפרים טעם.
קוסקוס:
מעבירים לקערה עמוקה את תכולת שקית הקוסקוס, מתבלים במלח, פלפל
ו 3- כפות שמן זית. יוצקים 2 כוסות ציר דגים רותח ומכסים. מניחים לקוסקוס
לספוג נוזלים במשך 5 דקות. מפוררים את הקוסקוס עם מזלג כדי שיהיה
אוורירי ולא דחוס ומשהים 5 דקות נוספות.
הגשה:
מניחים את הקוסקוס בצלחת עמוקה ובעזרת מצקת מגישים דג וירקות
ומוזגים מעל את הרוטב העשיר בטעמים.


חזור למתכוני דגים »