.

פרידה בתנור

עם כרישהֿ, עגבניות שרי, תפו"א ברוזמרין ויין לבן

חומרים (לכ-4 סועדים):
דג פרידה במשקל של 1.5-1 ק"ג
חצי כוס שמן זית
כוס יין לבן
3 שיני שום מעוכות
3 ענפי רוזמרין
כרישה פרוסה לטבעות בעובי 1 ס"מ
5 תפו"א אדומים קלופים
בחלקם חתוכים לקוביות
200 גרם עגבניות שרי תמר
200 גרם עגבניות שרי צהובות
חופן עלי בזיליקום
3 כפות חומץ בן יין
מלח גס
פלפל שחור גרוס
קורט זרעי כמון
לימון
ההכנה:
את קוביות תפוחי האדמה מבשלים במים עם מלח כ-7-8 דקות.

משמנים תבנית אפיה בשמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס.

בקערה עמוקה מניחים את תפוחי האדמה
עם שיני השום והכרישה, מוסיפים את עגבניות השרי ו-2
ענפי רוזמרין, מתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הצורך.
מערבבים את המרכיבים. מניחים מחצית מהכמות
בתבנית משומנת ויוצרים גומה באמצע. את הדג
משמנים ומתבלים במלח פלפל וקורט זרעי כמון. יוצרים
חתך לאורך הדג, בוזקים בחתך שמן זית ורוזמרין,
מניחים את הדג בגומה שיצרנו.
מפזרים מעל את שאר המסה של תפוחי האדמה, בוזקים
חומץ בן יין, מוסיפים את היין הלבן, מפזרים מעל מעט
מעלי הבזיליקום, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור כ-30
דקות בטמפ' של 200 מעלות.
מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 12-10 דקות.
מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הבזיליקום שנותר,
מוסיפים מעט שמן זית ומגישים.


חזור למתכוני דגים »