.

פיש אנד צ'יפס

עם מטבל מיונז וחרדל דיז'ון

חומרים:
1 ק"ג פילה דג בקלה נקי
מטבל מיונז
מרינדת ויניגרט - רכיבים:
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפיות שום כתוש
חצי כוס שמן זית
כף טימין טרי
2 כפיות פלפל שחור גרוס דק
2 כפיות מלח ים אטלנטי
1 כפית גרידת לימון
לבלילה:
2 כוסות קמח תופח
מלח ופלפל
1 ביצה
2 כוסות בירה
1 כוס קמח רגיל מתובל במלח
ופלפל לציפוי
שמן קנולה לטיגון עמוק
לצ'יפס:
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים,
חתוכים לאצבעות ארוכות
שמן קנולה לטיגון
מלח
ההכנה:
חותכים את הדגים לאצבעות רחבות.
מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים
בה את הדגים במשך 30 דקות
מכינים את הבלילה:
שמים בקערה את הקמח, הביצה,
המלח והפלפל, מוסיפים את הבירה
ומערבבים לבלילה חלקה ודלילה למדי.
בסיר גדול מחממים שמן לטיגון עמוק,
מכינים את הקמח לציפוי, וטובלים כל
פיסת דג בקמח ואז בבלילה ומכניסים
לשמן עד להזהבה.
לפני ההגשה מטגנים את הצ'יפס,
ממליחים ומגישים את הדגים ואת
הצ'יפס יחד.


חזור למתכוני דגים »