.

פילה סלמון צרוב במחבת, בוקצו'י אפוי עם תפוזים וזנגביל

נתח פילה סלמון צרוב במחבת, בוקצו'י אפוי עם תפוזים וזנגביל - מאת שף צ'רלי פדידה

מצרכים:

800 ג' סלמון חתוך ל 4 מנות של 200 ג' כל אחד

2 י"ח בוקצו'י חצויים ל 2

1/2 תפוז

1/2 לימון

8 כפות שמן זית

1 כף זנגביל קצוץ

מלח, פלפל

1/2 כוס יין לבן

1 שן שום פרוסה

אופן הכנת הבוקצ'וי:

את הבוקצ'וי חותכים לחצי ומבשלים כ-5 דקות במים רותחים ומוציאים למי קרח.

מניחים במגש אפיה עד שנוזלי הדג יהיו מוכנים.

אופן הכנת הדגים:

לוקחים 4 מנות של סלמון טרי ונקי מאדרות וקשקשים, ממליחים ומפלפלים ומיד צורבים עם שמן זית  במחבת כאשר מתחילים מצד העור. לאחר צריבה של 4 דקות על להבה בינונית מוציאים את הדגים ומניחים במגש אפיה, מוסיפים אל אותה מחבת שן שום פרוסה, זנגביל, זסטים של לימון ותפוז, יין לבן ומיץ מחצי תפוז וחצי לימון. כאשר כל הנוזלים רותחים בוזקים אותם על גבי הדג והבוקצ'וי  ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

 

בתיאבון!


חזור למתכוני דגים »