.

פילה סלמון

פילה סלמון מונח על סלט חם של עגבניות שרי, עלי מנגולד ובצל סגול

חומרים (לכ-4 סועדים):
4 נתחים של פילה סלמון במשקל
220 גר' ליח'
פלפל ומלח גס
4 גבעולי טימין
10 עגבניות שרי חצויות
2 עלי מנגולד קרועים לחתיכות גסות
1 בצל סגול פרוס לטבעות
רבע כוס שמן זית
1 לימון סחוט
2 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה:
מושחים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מחממים 3 כפות
שמן זית במחבת טפלון ומניחים את הדג עם העור כלפי מטה ולוחצים
כמה שניות על הדג כדי שלא יתקמר.
צולים את הדג במשך כ-3 דקות והופכים אותו על כל הצדדים (דקה לכל
צד) ומניחים בצלחת.
באותה המחבת מחממים 3 כפות שמן זית על להבה בינונית, מוסיפים
את העגבניות שרי ואת גבעולי הטימין והבצל הסגול. מתבלים במלח
ופלפל כך שהעגבניות יגירו נוזלים ומוסיפים מעט לימון, את השום ועלי
המנגולד. ברגע שהוספנו את עלי המנגולד מקפיצים הקפצה מהירה
ומניחים במרכז צלחת. את נתח הסלמון מניחים מעל ובוזקים עליהם
מעט מיץ לימון ושמן זית.


חזור למתכוני דגים »