.

פילה אינטיאס בציפוי אגוזים

צרוב במחבת על מצע אורז ודלורית

חומרים (לכ-4 סועדים):
4 נתחים של 200 גרם
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם אגוזי מלך
3 ענפי תימין
2 כוסות אורז שטוף
1 דלורית
3 וחצי כוסות מים
שמן זית
מלח
פלפל
בצל קצוץ
פטרוזיליה
2 שיני שום
לימון

ההכנה:
קוצצים את האגוזים, מורידים את עלי התימין, מערבבים ביחד ומוסיפים קורט מלח ופלפל.
את הדגים משמנים בשמן זית ומעט מלח גס, טובלים היטב בציפוי ומניחים בצד.
את הדלורית קולפים וחותכים לקוביות.
מטגנים בצל ברבע כוס שמן קנולה, מוסיפים את הדלורית, מטגנים כ-5 דקות
מוסיפים חצי כפית מלח ו-3 וחצי כוסות מים. מבשלים עוד כ-2 דקות עם
כיסוי, מוסיפים את האורז, מגיעים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים היטב ומבשלים כ-20 דקות.
במחבת טפלון מחממים היטב שמן זית, מניחים את הדגים על העור כ-3 דקות
עד שהעור נהיה פריך, הופכים על הצדדים (2 דקות מכול צד) על אש נמוכה.
במרכז הצלחת מניחים ערמה של אורז ודלורית ומעליהם את הדג.
להכנת הרוטב:
חופן עלי פטרוזיליה קצוצה, 2 שיני שום קצוצות מיץ לימון, מלח, פלפל
וקורט פפריקה מתוקה מערבבים היטב ומניחים מעל הדג .


חזור למתכוני דגים »