.

פורל ורוד צלוי בתנור

פורל ורוד צלוי בתנור בתוספת עגבניות שרי בצבעים, עשבי תיבול ושום

מצרכים עבור 4 סועדים

4 דגי פורל נקיים מקשקשים, בטן ראש ואדרות (פתוח פרפר - שאלו את הדייג)

8 עגבניות שרי אדומות

8 עגבניות שרי צהובות

100 גרם כוסברה קצוצה

100 גרם פטרוזיליה קצוצה

12 פרוסות דקיקות של לימון

2 שיני שום חתוכים לפרוסות דקות מאוד

8 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל גרוס טרי

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מרוקאית

8 כפיות עראק (או כל סוג אחר של אניס)

 

אופן ההכנה

 שוטפים את הדגים במים קרים ומנגבים בנייר סופג.

בקערה מערבבים פפריקה, כמון, שום ושמן זית.

מניחים את פרפרי הפורל על מגש אפייה כאשר העור מופנה אל המגש ומתבלים במלח ופלפל בצורה אחידה. מורחים את השמן עם הפפריקה על הדגים ומעל מניחים את פרוסות הלימון, עשבי התיבול והשום.

יוצקים מסביב עראק ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 8-10 דקות.

טיפ: חשוב מאוד לדאוג כי התנור יהיה חם ובתהליך פתיחת דלת התנור להכניס את מגשי האפייה במהירות כדי לא לאבד חום.

יש אפשרות לחלוט קוביות תפוחי אדמה למשך 10 דקות ולפזר מעל הדג ולהכניס לתנור.


חזור למתכוני דגים »