.

פורל במילוי חציל קלוי וגבינת פטה

על אספרגוס ברוטב שמנת ופלפל טורקי

חומרים (לכ-4 סועדים):
4 פורלים שלמים, נקיים ללא אידרה
2 חצילים
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
12 יח' אספרגוס
50 גרם חמאה
2 ענפי אורגנו טרי
מיכל שמנת מתוקה
כף פלפל טורקי אדום יבש
1 לימון
רבע כוס יין לבן
200 גרם גבינת פטה
פפריקה מרוקאית בשמן
ההכנה:
שוטפים היטב את הדגים (פורל ידוע בריריות מוגברת) ומייבשים.

את החצילים קולפים בדוגמת זברה ופורסים. מתבלים במלח ופלפל וקולים

בתנור בחום של 220 מעלות עד השחמה מלאה. מניחים את החצילים והגבינה
בקערה ובוזקים מעל שמן זית ואורגנו טרי. סוחטים חצי לימון ומלח גס,
מערבבים היטב וממלאים את בטן הדגים. בעזרת סכין יוצרים חיתוך עדין
לאורך הדג מאזור הראש ועד לזנב. מתבלים במלח ופלפל ובוזקים מעל מעט
שמן זית ופפריקה מרוקאית. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, אופים
בתנור 20 דקות בחום של 200 מעלות בתנור שחומם מראש.
רוטב:
במחבת עמוקה מחממים חמאה ומוסיפים אורגנו טרי. לקבלת טעם מיוחד
מוסיפים יין לבן ומבשלים ביחד עד צמצום הכמות לחצי. מוסיפים את הפלפל
הטורקי והשמנת המתוקה, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור גרוס ומסמיכים
את הרוטב על אש נמוכה.
אספרגוסים קלופים בחלקם התחתון מתובלים בשמן זית ומלח גס, אפויים
בתנור כ 5- דקות כדי לשמור על פריכות. מניחים בצלחת 3 אספרגוסים
ארוכים ומעליהם את הדג ומעל בוזקים את הרוטב ומגישים בלווי לימון.


חזור למתכוני דגים »