.

סטייק לוקוס ולבבות ארטישוק

עם לימון כבוש ביין לבן ומרווה

חומרים (לכ-4 סועדים):
1 קילו דג לוקוס
פרוס לסטייקים בעובי 2 ס"מ
10-8 תחתיות/לבבות ארטישוק
חתוכים לרבעים
2 ענפי מרווה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן
רבע כוס שמן זית
2 בצלים פרוסים גס
4-3 פרוסות לימון כבוש
2 כוסות מים או ציר דגים
5 שיני שום שלמות
חצי פלפל חריף לפיקנטיות
חצי לימון סחוט

ההכנה:
בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית, מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את
פרוסות הדגים כ 2- דקות מכל צד על להבה בינונית.
מוסיפים את הארטישוקים והמרווה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את
השום והפלפל החריף. בוזקים פנימה את היין הלבן, המשחרר את כל הטעמים
שהצטברו בתחתית הסיר ומוסיפים כוס מים ומעט לימון. לוודא שאין יותר
מידי נוזלים. מוסיפים כוס מים עד לרתיחה, בודקים שוב טעם ומשלימים לפי
הצורך )חשוב לדעת שככול שהנוזלים יצומצמו כך גם הטעם יהיה מרוכז יותר
לכן חשוב להשאיר מקום לתיבול בסוף התבשיל(.
מכסים את הסיר על להבה נמוכה ומבשלים כ 15- דקות. בין לבין בודקים
תמיד שיש מספיק נוזלים וטועמים להשלמה סופית
של טעמים.
כדי להיות בטוחים שהדג מבושל היטב, יש להפריד בעדינות בעזרת סכין
בין האידרה לבשר הדג. הבשר צריך להיפרד מהאידרה בצורה חלקה. מומלץ
להגשה בליווי פירה.


חזור למתכוני דגים »