.

מוסר אפוי עם אורז וירקות בסגנון ספרדי

דג מוסר אפוי עם אורז וירקות בסגנון ספרדי

מצרכים (6 סועדים)

 

מצרכים לדג:

6 יחידות פילה מוסר

3 כפות שמן זית

1/3 כפית פפריקה

1/3 כפית כמון

1/3 כפית כורכום

2 יחידות פלפלוני צ'ילי קצוצים

שן שום קצוצה

מלח לפי הטעם

 

מצרכים לאורז:

3 כוסות אורז מלא ארוך של "סוגת"

6 ¾ כוסות מים רותחים

3 כפות שמן קנולה או תירס

מלח ופלפל לפי הטעם

 

מצרכים לירקות בסגנון ספרדי:

3 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות קטנות

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום קצוצות

6 כפות שמן זית

כף כמון

½ כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מכינים את האורז -  מחממים סיר בעל תחתית עבה, מוסיפים את השמן ומתחילים בטיגון האורז תוך כדי בחישה. מוסיפים את המים הרותחים ומלח לפי הטעם. מכסים את הסיר ולאחר 4 דקות מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-30 דקות.

מסירים מהאש ומשאירים מכוסה כ 5 דקות נוספות.

 

מכינים את הירקות - מחממים מחבת עם שמן זית. כאשר השמן חם מוסיפים בהדרגה את הירקות הקצוצים על פי הסדר הבא ומערבבים בין לבין: בצל, גזר, שום, פלפלים ולבסוף פטרוזיליה קצוצה. מטגנים יחד עד שהירקות משחימים מעט. מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לאחידות טעמים.

מערבבים את הירקות המוכנים עם האורז, טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל.

 

מכינים את הדג - מערבבים בקערה את התבלינים, השמן והשום. בעזרת מברשת מורחים את התערובת על הדגים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 11 דקות.

מניחים את הדג מעל האורז עם הירקות.


חזור למתכוני דגים »