.

מאפה סלמון פטריות ותרד

עטוף בפילו על קרם פלפלים

חומרים (לכ-4 סועדים):
4 נתחים של פילה סלמון במשקל
של 120 גרם
8 פטריות פורטובלו
חופן עלי תרד
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית
3 פלפלים גמבה
4 עלי פילו
כף מיץ לימון
ביצה
ההכנה:
את נתחי פילה הסלמון צורבים במחבת כ-2 דקות מכול צד על להבה נמוכה
ומניחים לקירור.
את פטריות הפורטובלו קוצצים במעבד מזון עם מעט שמן זית ומלח גס.
את הפלפלים קולים בתנור או על להבה חשופה, קולפים למחצה על מנת
שישאר טעם מהקלייה,
מעבירים למעבד מזון, בוזקים מעל מעט שמן זית מלח גס, פלפל ומעט לימון
עד לקבלת מרקם חלק.
מניחים על לוח עבודה עלה פילו. בחלקו התחתון מניחים עלי תרד. על העלים
מניחים מחית פטריות. על המחית את הסלמון ועליו שוב מחית פטריות,
מסיימים בעלי תרד. מקפלים את הצדדים ומקפלים קדימה עד לקצה. טורפים
ביצה ומורחים על העלה. מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם
מראש ל-180 מעלות כ-12 דקות או עד הזהבה של עלה הפילו.
בצלחת הגשה בוזקים רוטב, חוצים את המנה ל-2 ומניחים מעל הרוטב.


חזור למתכוני דגים »