.

טונה אדומה צרובה בפלפל 4 העונות

בליווי קרם אבוקדו וסלט נקטרינות בצ'ילי

חומרים (לכ-4 סועדים):
4 נתחים של טונה במשקל 200 גרם
2 כפות פלפל ארבע העונות
חצי כף זרעי כוסברה
חצי כף זרעי חרדל
כפית מלח גס
לקרם:
2 אבוקדו
3 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
רבע כפית מלח
לסלט:
2 נקטרינות
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
חופן עלי כוסברה
מלח גס
פלפלון צ'ילי קצוץ
5 עלי נענע
כפית דבש

ההכנה:
בקערית מערבבים את הפלפל, המלח, זרעי הכוסברה וזרעי החרדל, כותשים
מעט את נתחי הדג, מצפים בתערובת ומניחים בצד.
קרם אבוקדו:
מניחים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק, ממליחים לפי הטעם.
סלט נקטרינות:
חותכים את הנקטרינות לפלחים, מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
במחבת טפלון או מחבת גריל מחממים שמן זית וצורבים את הטונה כ-2
דקות מכל צד לקבלת דרגת צליה מדיום. (טונה אדומה מומלץ לאכול בדרגת
צליה מדיום כלומר נא מבפנים). לקבלת דרגת צליה גבוהה יותר צורבים עוד
2 דקות מכל צד.
בצלחת הגשה מניחים את סלט הנקטרינות, חוצים את הטונה ל-2 ומניחים
לצד הסלט אחד על גבי השני ואת קרם האבוקדו ליד הטונה.


חזור למתכוני דגים »