.

חריימה בסגנון מרוקאי

עם רוטב עגבניות פיקנטי

חומרים (לכ-6 סועדים):
2 דגי טונה לבנה טרייה (500 גר' ליח') - פרוסים לסטייקים
חצי כוס שמן קנולה
1 ראש שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
3 כוסות מים
פלפל ומלח
לימון כבוש (אופציונאלי)
1 כף שטוחה קימל טחון
ההכנה:
מחממים היטב את השמן. מערבבים טוב טוב את הפפריקה והשום בקערה
נפרדת. לאחר שהשמן חם, מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת הפפריקה והשום.
מחזירים לאש ומטגנים על להבה נמוכה כ-2 דקות. מוסיפים את רסק
העגבניות וכוס מים אחת ומבשלים 2 דקות. מוסיפים עוד כוס מים,
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הפלפלים, הלימון הכבוש והדגים.
הרוטב אמור להיות בגובה הדגים ומעט יותר. אם חסר אז מוסיפים עוד מים.
אוחזים בדפנות הסיר ומערבבים כך שכול הרוטב יתערבב ויהיה מעל הדגים.
טועמים ומשפרים טעם במידת הצורך. מכסים ומבשלים כ-35 דקות על
להבה נמוכה.
מומלץ להגיש בליווי חלה טרייה או לחם לבן טרי ושלם.


חזור למתכוני דגים »