.

דניס שלם בתנור

בתוספת תפו"א וטימין

חומרים:
4 יח' דניס
רבע כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
4 יח' תפוחי אדמה
5 גבעולי טימין מעולעלים
1 לימון
אופן הכנת תפוחי האדמה:
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מתבלים בשמן זית, מלח
פלפל וטימין. לוקחים יריעות קטנות של רדיד אלומיניום ובמרכז
הרדיד מניחים את תפוחי האדמה וסוגרים לכדור. כך עושים לשאר
תפוחי האדמה ואופים בתנור במשך 45 דקות.
אופן הכנה בתנור:
יוצרים חריצים על הדג ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מניחים
על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש
ל-200 מעלות, במשך 20 דקות.
אופן הכנה בגריל:
בגריל על להבה נמוכה ורשת משומנת מניחים מעט גבעולי טימין.
מניחים את הדגים על גבי גבעולי הטימין ל-8 דקות בלבד.
חשוב מאוד לא לגעת בדגים במהלך הזמן ובסיומו יש להפוך את
הדגים בזהירות ל-8 דקות נוספות.
מניחים את הדגים בצלחת ומגישים לצד המנה את תפוחי האדמה
וחצי לימון.


חזור למתכוני דגים »