.

דג מוסר בבצק מלח

תמונה של דג מוסר

דג מוסר בבצק מלח

מתכון ל-2 סועדים

 

חומרי הגלם:

לדג:

2 דגי מוסר נקיים מקשקשים

לבצק מלח:

2 ק"ג מלח גס

3 חלבון ביצה

5 ענפי קורנית חתוכים גס

זסט מחצי לימון

זסט מחצי תפוז

לרוטב רמולד:

3 כפות מיונז

1 כף מיץ לימון

1 כף חומץ

1 כף מיץ תפוזים

1 כפית שמיר קצוץ

1 כפית פטרוזיליה קצוצה

1 כפית עירית קצוצה

½ כפית צלפים קצוצים

 

אופן ההכנה:

בצק המלח:

מניחים בקערה את המלח הגס, חלבוני ביצה, ענפי קורנית, זסט לימון וזסט תפוז מערבבים ומניחים בצד.

מניחים נייר פרגמנט על מגש אפייה ומרפדים במלח גס (רק בחלק שעליו מניחים את הדגים).

מניחים את הדגים על גבי המלח, כאשר גב הדג מופנה כלפי מעלה.

הדגים:

מצפים את הדגים בבצק המלח כאשר הראש והזנב נשארים חשופים.

מכניסים את הדג לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות.

הרוטב:

מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה ומגישים לצד הדג.

ההגשה:

על פלטת הגשה מניחים את הדג ולידו פטיש קטן בכדי לשבור את מעטפת המלח.


חזור למתכוני דגים »