.

אצבעות סלמון עטופות בקדאיף

בקרם לימונים וכרישה

חומרים (לכ-4 סועדים):
500 גרם פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות
300 גרם אטריות קדאיף טריות או מופשרות
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חופן פיסטוקים קצוצים
לרוטב:
2 לימונים
רבע כוס שמן זית
קורט מלח
שן שום
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי פטרוזיליה
ההכנה:
את הסלמון חותכים לרצועות בגודל אצבע ומתבלים במלח ופלפל.
על לוח עבודה פותחים את אטריות הקדאיף לאורך, מניחים בקצה את
אצבעות הסלמון, מגלגלים עד כיסוי כל הדג, בוזקים מעט שמן זית ואת
הפיסטוקים מעל ומניחים את אצבעות הסלמון העטופות על מגש מרופד בנייר אפייה.
בתנור שחומם מראש ל 190- מעלות אופים עד השחמה מלאה. מומלץ לא
לאפות יותר מידי, כך הדג יישאר עסיסי.
הרוטב:
במעבד מזון ידני מניחים את כל המצרכים ומעבדים עד קבלת מרקם חלק של הקרם.
בצלחת עורמים את אצבעות הקדאיף ומניחים לידם מעט קרם לימון לטבילה.


חזור למתכוני דגים »