.

תחתיות ארטישוק ממולאות

במילוי בשר טחון עם בצלים וכרפס

חומרים:
10 תחתיות ארטישוק (מומלץ ארטישוק טרי)
חצי ק"ג בשר טחון
בצל מגורד
חצי כפית מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קורט בהרט
2 ביצים טרופות
כוס קמח
שמן קנולה לטיגון
3 גבעולי כרפס
שורש סלרי חתוך לקוביות
5 שיני שום
רבע כוס שמן זית
3 בצלים פרוסים
חצי כפית כורכום
קורט פפריקה
פלפל ומלח
אופן ההכנה:
מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה, בהרט, מלח, פלפל ובצל מגורד
ומניחים בקירור כחצי שעה.
יוצרים כדורים מהבשר ומהדקים לתוך תחתיות הארטישוק. טובלים רק את
החלק עם הבשר בקמח וביצה, מטגנים בשמן עד הזהבה ומניחים בצד.
מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את שיני
השום, מתבלים במלח, פלפל, כורכום ופפריקה, מוסיפים 2 כוסות מים
ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פנימה את הארטישוקים כשהבשר כלפי מעלה (המים צריכים
להגיע עד גובה החיבור בין הארטישוק לבשר).
מכסים ומבשלים במשך 35 דקות.


חזור למתכוני בשר »