.

שוק טלה וירקות שורש ארומטיים

חומרים:
6 יח' שוק טלה
3 בצלים פרוסים
3 גזרים פרוסים לטבעות
4 ענפי סלרי קצוצים
חצי כוס שמן קנולה
3 ענפי רוזמרין
3 כפות רסק
2 כוסות יין אדום
פלפל ומלח
2 כפות דבש
2 כפות פפריקה
ירקות חתוכים גס:
2 גזרים בקוביות גסות
2 קולורבים בפלחים
2 יח' שורש פטרוזיליה לאורכם
7 שיני שום
3 תפוחי אדמה בקוביות גסות
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר, צורבים את השוקיים מכל הצדדים עד השחמה
ומוציאים. במידה והשמן נשרף יש להחליפו.
מוסיפים את הירקות לסיר וצורבים אותם היטב. בוזקים את הרסק,
הפפריקה, הדבש והיין, מערבבים ומוסיפים כ-2 כוסות מים.
בעת הרתיחה מסדרים את השוקיים בסיר בשכיבה, מוסיפים מים עד לכיסוי
השוקיים ומתבלים במלח ופלפל.
מכסים ומבשלים במשך כשעתיים על אש נמוכה, טועמים ומשפרים טעם.
מוסיפים את הירקות שנחתכו גס ואת שיני השום ומבשלים כשעה נוספת.
נטעם שוב, נשפר טעם במידת הצורך ונגיש בליווי הירקות והרוטב מעל.


חזור למתכוני בשר »