.

ראגו וויסבראטן

תבשיל בקר עשיר בטעמים

חומרים:
1 ק"ג וויסבראטן חתוך לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
3 בצלים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
כרישה קצוצה
קולורבי חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
כף שום כתוש
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמן זית
כוס יין אדום
2 כוסות מים או ציר ירקות/בקר
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מטגנים את קוביות הבשר כ-5 דקות ומוציאים לכלי
אחר. מטגנים באותו סיר את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים גזר, כרפס, כרישה,
קולורבי ופלפל אדום ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים את הפפריקה והרסק, מטגנים כ-2 דקות, מוסיפים סוכר ומתבלים
במלח ופלפל. מוסיפים את השום ואת היין, מטגנים 2 דקות ובוזקים את הנוזל.
מערבבים היטב ומכניסים את הבשר עד שמגיעים לרתיחה. מנמיכים להבה,
מכסים ומבשלים כשעתיים. מערבבים כל חצי שעה ובדקות האחרונות
טועמים ומשפרים טעם. אם צריך - מוסיפים את הפטרוזיליה.
מגישים במרכז השולחן עם אורז לבן בצלחת הגשה. מוזגים מהראגו ומהאורז,
מערבבים ואוכלים.


חזור למתכוני בשר »