.

צלי בשר ברוטב פטריות, שום ועשבי תיבול

חומרים:
נתח בשר שלם מס' 5
10 יח' פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
פלפל ומלח
2 סלסלות פטריות שמפיניון
ופורטובלו פרוסות
5 שיני שום פרוסות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים פרוסים
רבע כוס שמן זית
כף קמח
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר עם מים את נתח הבשר כשעתיים וחצי עם פלפל אנגלי ועלי
דפנה. מוציאים מהסיר ומקררים היטב.
לאחר הקירור, פורסים בעזרת סכין חדה בעובי הרצוי ומניחים בקערת
פיירקס או תבנית אחרת (יש לשמור 2 כוסות מהנוזל בו בושל הבשר).
מחממים שמן זית במחבת, מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את הפטריות
והשום, מוסיפים את הקמח, מטגנים 2 עד 3 דקות ומוסיפים את הנוזל
בהדרגה עד יצירת רוטב. טועמים ומשפרים טעם.
בוזקים את הרוטב מעל נתחי הבשר ומפזרים מעל את עשבי התיבול.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות.


חזור למתכוני בשר »