.

ציר בקר

הבסיס של המטבח הקלאסי

חומרים:
3 ק"ג עצמות
חצי כוס שמן קנולה
4 גזרים חתוכים גס
3 בצלים שטופים חתוכים גס עם הקליפה
3 ענפי סלרי חתוכים גס
בקבוק יין אדום
5 כפות רסק עגבניות
10 גרגירי פלפל אנגלי
7 עלי דפנה
בוקה של רוזמרין, טימין וכרישה
כ- 8 ליטר מים או עד גובה הסיר
ראש שום חצוי
חומרים לקציצות:
700 גרם בשר טחון
2 פרוסות לחם רטובות (בלי הקשה)
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף אורגנו יבש
כפית שום כתוש
בצל מגורד
פלפל ומלח
2 כפות מים
אופן ההכנה:
צולים את העצמות בתנור בחום גבוה, מחממים שמן בסיר עמוק וגדול
וצורבים את הירקות עד השחמה. מוסיפים את הרסק וממשיכים לטגן
כ-3 דקות. בוזקים פנימה את היין, מוסיפים את העצמות ומורידים משקעים
מהתבנית שבה צלינו את העצמות. אל תוך הסיר מוסיפים את הנוזלים
ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והבוקה של
הרוזמרין, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 שעות עם כיסוי על
להבה נמוכה. מסירים מהאש, מצננים מעט ומסננים במסננת 0 דקה מאוד.
ניתן לאכסן במקפיא, לחלק לקופסאות או לכוסות ולהפשיר לפי הצורך.
טיפ: אם רוצים צבע אדום יותר ניתן להוסיף פפריקה מתוקה.


חזור למתכוני בשר »