.

פסטילה בשר ותפו"א

תפוחי אדמה, בשר טחון וצנוברים

חומרים:
7 תפוחי אדמה קלופים
המבושלים במים
750 גר' בשר טחון
3 בצלים קצוצים
פלפל ומלח
2 ביצים
2 כפות חומץ
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס שמן
2 כפות צנוברים
חצי חבילת פטרוזיליה
אופן ההכנה:
מועכים לפירה את תפוחי האדמה בעודם חמים, מוסיפים 3 כפות שמן, מלח,
פלפל ושתי ביצים. מערבבים היטב למרקם אחיד ומניחים בצד לצינון.
הכנת הבשר:
מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את
הבשר ותוך כדי הבישול מפוררים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים קורט אגוז
מוסקט ואת הפטרוזיליה. מניחים בצד לצינון ומוסיפים צנוברים.
משמנים תבנית פיירקס ומניחים בתחתית מחצית מכמות הפירה. משטחים
לשכבה אחידה, מניחים מעל את הבשר הטחון ומעל הבשר את מחצית הפירה
שנותרה ומשטחים היטב.
עוברים עם מזלג על החלק העליון ויוצרים פסים. מורחים במעט שמן זית או
ביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה 180 מעלות למשך
45 דקות ומגישים.


חזור למתכוני בשר »