.

מרק שפונדרה עם ירקות שורש ושעועית

חומרים:
1 ק"ג שפונדרה חתוכה לקוביות בעובי 2 ס"מ
200 גר' שעועית לבנה מושרית
3 בצלים חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
2 קולורבי חתוכים לקוביות
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות
6 עלי זעפרן (או חצי כפית כורכום)
7 עלי בזיליקום
5 שיני שום
1 עצם מח
2 כפות קמח
כוס יין לבן
חופן עלי כוסברה
פלפל ומלח
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר, מקמחים את קוביות הבשר ומטגנים יחד עם העצם
במשך 5 דקות. מוציאים לקערה, מוסיפים לסיר את כל ירקות השורש
החתוכים לקוביות יחד עם שיני השום ומטגנים 3 דקות.
בוזקים פנימה יין לבן, מקרצפים את תחתית הסיר על להבה נמוכה,
מוסיפים את הבשר והעצם, מוסיפים מים לפי הצורך (כ-3 ס"מ מעל
הרכיבים) ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הזעפרן ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים על להבה נמוכה
במשך שעתיים. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה. טועמים
ומשפרים טעם ומגישים בקערה עמוקה.
מומלץ להגיש בליווי קרוטונים או שקדי מרק.


חזור למתכוני בשר »