.

מרק עצם עם ירקות שורש

חומרים:
8 יח' עצם מוח
5 בצלים חצויים
4 גזרים פרוסים גס
4 שורשים חצויים לאורכם
3 יח' לפת חתוכות לפלחים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
שמן זית
300 גר' גרגירי חומוס מושרים או מבושלים חלקי
4 עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
פלפל ומלח
חצי כוס יין לבן (לא חובה)
2 ענפי טימין
חופן עלי בזיליקום
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
מטגנים מעט את העצמות בסיר עם שמן זית במשך כ-5 דקות ומוציאים.
מוסיפים את הירקות לעגבניות וצורבים היטב. מוסיפים את הקמח
וממשיכים לבשל 2 דקות נוספות, ואז מוסיפים את היין וכ-4 ליטר מים
עד שמגיעים לרתיחה.
מוסיפים את החומוס, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים טימין ומבשלים
על אש נמוכה כ-20 דקות. אם המרק סמיך, ניתן להוסיף מים.
מוסיפים את העצמות, הבזיליקום והעגבניות מבשלים עוד כ-20 דקות
משפרים טעם, בודקים סמיכות ומגישים.
המרק אמור להיות סמיך כך הוא יכול לשמש כארוחה שלמה.
מומלץ להגיש עם לחם שום.


חזור למתכוני בשר »