.

כתף טלה

כתף טלה משובצת שום ורוזמרין בתוספת ירקות יוליסס

מצרכים ל-6 סועדים:

1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק"ג לערך

8 שיני שום קלופות אך שלמות

½ כוס שמן זית

 4 ענפי רוזמרין

1 כפית צ'ילי יבש גרוס

2 כפיות מלח ים גס

 

מצרכים לירקות יוליסס:

ספרי שמן זית לריסוס הירקות

1 גזר קלוף וחתוך לקוביות

1 זוקיני חתול לטבעות בעובי של 1 ס"מ

1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות

15 יחידות פטריות שמפניון שלמות

1 בצל סגול קלוף וחתוך לשישיות

 

אופן הכנת הירקות:

מתבלים את כל הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך כ-7 דקות או עד שהירקות קיבלו צבע זהוב ויפה.

לאחר שהירקות צלויים מניחים בכלי הגשה ומעל מניחים את הכתף טלה בשלמותה.

 

אופן הכנת הנתח:

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את השום לחורים שיצרנו.

את נתח הבשר מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין. מניחים על גבי מגש אפייה ומכניסים לצלייה של שעה וחצי. במידה והנתח מקבל צבע יפה עוד לפני שעברה שעה וחצי יש להנמיך טמפרטורה ל-165 מעלות ולהמשיך בצלייה.

נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה-40 מעלות מבפנים והנתח מוכן. אם רוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים אז עוטפים את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות עד ארוחת הערב.


חזור למתכוני בשר »