.

ירקות ממולאים

ירקות ממולאים בבשר ואורז ברוטב עגבניות

חומרים:
8 גמבות
8 עגבניות
8 קישואים
4 בצלים לבנים
1 ק"ג אורז עגול או אורז רגיל
800 גרם בשר טחון משפונדרה, קשתית או צוואר
1 עגבנייה קצוצה
1 בצל מגורד
כפית וחצי מלח, חצי כפית פלפל
חבילת פטרוזיליה קצוצה

חומרים לרוטב:
3 בצלים חתוכים לקוביות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 סלרי + פטרוזיליה
2 קישואים חתוכים ליחידות
3 כפות רסק
2 כפות פפריקה מתוקה
כמון, מלח פלפל
6 יח' עלי אורגנו

אופן ההכנה:
יוצרים תערובת אחידה של אורז,
בשר טחון, עגבנייה, בצל, מלח,
פלפל ופטרוזיליה. מוציאים מכל
הירקות את הפנים שלהם וממלאים
בתערובת של הבשר. לאחר מכן,
מטגנים את הבצל בסיר עם שמן
זית, מוסיפים את העגבניות,
הקישואים והסלרי. מטגנים
מס' דקות ומוסיפים את הרסק,
הפפריקה והכמון.
מערבבים מעט ומוסיפים מים.
מבשלים 20 דקות על להבה.
מסדרים את כל הממולאים בתוך
הסיר (כשהרוטב מכסה את כול
הירקות). מכסים ומבשלים 45 דקות,
ואז מכניסים לתנור ל-40 דק'.


חזור למתכוני בשר »