.

חמין בנוסח מרוקאי

חומרים לסיר:
3 כוסות חומוס (ניתן להחליף או להוסיף שעועית לבנה)
3 עצמות מח
שריר 450 גר'
4 כוסות מים
חצי כפית כורכום
רבע כוס שמן
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
5 ביצים
חומרים לחיטה:
בצל מטוגן עד הזהבה
כוס חיטה
קורט סוכר
כפית מלח
קורט קינמון
כף שמן
חצי כפית פפריקה
אופן ההכנה:
מניחים בסיר את החומוס המושרה, עצמות המח והבשר, מוסיפים מים,
כורכום, שמן ותפוחי אדמה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים
כשעתיים על אש נמוכה.
מבשלים את החיטה בקלחת במשך חצי שעה ומוסיפים בצל מטוגן, סוכר, מלח,
קינמון, שמן ופפריקה. מעבירים לתוך שקית קוקי (ניתן להוסיף ישירות לסיר).
אחרי שעתיים בישול של החמין, מוסיפים כפית מלח, מניחים מעל את שקית
הקוקי ואת הביצים ומעבירים לפלטה למשך כל הלילה.
יש לבדוק את כמות הנוזלים לפני שהולכים לישון ומיד כשמתעוררים.


חזור למתכוני בשר »