.

זנב עגל וערמונים

עם בצל מקורמל, יין אדום ורוזמרין

חומרים:
1.5 ק"ג זנב עגל פרוס נקי משומן
1 ק"ג בצל פרוס
250 גר' ערמונים קלויים קלופים
רבע כוס שמן קנולה
2 כפות סילאן
פלפל ומלח
כוס יין אדום
3 ענפי רוזמרין מעולעלים
כוס קמח
2 כפות רסק עגבניות
ליטר ציר בקר או מים
אופן ההכנה:
מחממים שמן קנולה בסיר, מקמחים את זנב העגל וצולים בשמן בחום בינוני
עד הזהבה. מוציאים את הזנב לקערית, מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים
אותו עד השחמה.
מוסיפים את הרסק ומטגנים על להבה נמוכה כ-8 דקות. בוזקים פנימה
את היין האדום ושוב מביאים לרתיחה. מחזירים את הזנב פנימה, בוזקים
מעליו את הסילאן, מוסיפים ציר בקר או מים עד כדי כיסוי הזנב. מפזרים
את הערמונים מסביב לזנב, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הרוזמרין,
מביאים לרתיחה ומכסים.
מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים כ-3 שעות ובודקים מצב
נוזלים. אם הנוזל הצטמצם וניהיה סמיך, טועמים ומשפרים טעם. אם נשארו
עדין נוזלים, מגבירים חום ללא כיסוי עד רמת הצמצום הרצויה.
מניחים בצלחת עמוקה את הזנבות במערום ובוזקים מעל את כל הרוטב עם
הבצלים והערמונים.


חזור למתכוני בשר »