.

המבורגר אמריקאי עסיסי

חומרים:
1 ק"ג בשר טחון שפונדרה או אנטריקוט או מכסה וורד הצלע
1 כפית שטוחה של מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
לחמניה להמבורגר
3 עלי חסה
בצל פרוס לטבעות
2 עגבניות פרוסות
צ'יפס
אופן ההכנה:
מניחים את הבשר בקערת ערבוב, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים של 250 גר' כל אחד ומשטחים לכדי קציצה. ניתן להיעזר
ברינג (טבעת ברזל) המיועדת להכנת המבורגרים. מחממים מחבת עם מעט
מאוד שמן )ההמבורגר עשיר בשומן( וצולים את ההמבורגר כ-2 דקות מכל צד
עד דרגת צליה מדיום (דרגת צליה מומלצת מדיום או מדיום רייר, לפי העדפה)
מוציאים את ההמבורגר ובאותה מחבת צולים את הבצל עד הזהבה. חוצים
את הלחמניה, מניחים חסה, עגבניה ומעל את ההמבורגר. מעליו מניחים בצל
זהוב. כמובן שלא נשכח את הצ'יפס ליד ורוטב חרדל וקטשופ.


חזור למתכוני בשר »