.

ביף וולינגטון

פילה בקר עטוף בבצק עלים ופטריות

חומרים:
נתח פילה בקר במשקל של 700 גר'
חבילת פטריות קצוצה
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן קנולה
מלח גס
בצק עלים
ביצה אחת
2 בצלים קצוצים
2 גבעולי טימין מעולעלים
אופן ההכנה:
מתבלים במלח ופלפל את נתח
הבשר, צורבים אותו כ-2 דקות מכל צדדיו ומצננים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים
מעט את הבצל. מוסיפים את
הפטריות, מתבלים במלח פלפל
וטימין ומניחים בצד לצינון.
על משטח עבודה יבש ומקומח
פותחים את הבצק עלים שיהיה גדול
באורכו כ-2 ס"מ מכול צד מאורך
נתח הפילה ומספיק רחב לכסות
את הנתח.
במרכז הבצק נפזר את הפטריות
והבצל המוקפצים. מעליהם נניח
את הפילה. מגלגלים עד לכיסוי כל
הנתח ,סוגרים היטב ומניחים כאשר
הסגירה בחלק התחתון. יש להקפיד
לקפל היטב את הצדדים.
מפרידים את החלמון מהחלבון,
מערבבים את החלמון, מורחים על
בצק העלים ומכניסים לקירור כ-20 דקות.
מחממים את התנור ל-220 מעלות
ואופים במשך 15 דקות.
לאחר מכן מוציאים מהתנור לקרש
עבודה ופורסים לעובי של 3 ס"מ.
מומלץ להגיש בליווי רוטב פלפלת
וחרדל.


חזור למתכוני בשר »