.

בולונז בסגנון איטלקי קלאסי

חומרים:
700 גרם בשר טחון
2 בצלים
2 גזרים
3 ענפי סלרי
רבע כוס שמן זית
כף שום כתוש
עצם בקר
3 כפות רסק עגבניות או חצי ק"ג
עגבניות מגורדות
2 כפות פפריקה מתוקה
כוס יין אדום
כוס ציר בקר או ציר ירקות או מים
פלפל ומלח
כף סוכר
אופן ההכנה:
את הבצל, הגזר והסלרי קוצצים במעבד מזון או בפומפיה. מחממים שמן
בסיר עמוק ומטגנים את הירקות עד התאדות הנוזלים. מוסיפים את הרסק,
העגבניות והשום. מטגנים עוד כ-3 דקות ומוסיפים פפריקה, סוכר, יין אדום
ונוזל לפי הצורך. כעת מוסיפים את העצם ואת הבשר בשלבים. מערבבים
היטב כל חלק עד שיתבשל ומערבבים כדי שלא ייווצרו גושים.
מכסים ומבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מוציאים מהמים ומשמנים מעט.
כאשר הבשר מוכן מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומגישים עם קצת
עלים ירוקים מעל.
ניתן להניח פסטה חמה בצלחת ולמזוג את הבשר מעל.


חזור למתכוני בשר »