.

באחש בוכרי בסגנון מסורתי

חומרים:
3 כוסות אורז עגול
חצי ק"ג בשר מספר 4 נקי
4 חבילות כוסברה
2 חבילות בצל ירוק
בצל לבן מגורד או קצוץ
חבילת פטרוזיליה
100 גר' בשר כבש + שומן
כף מלח
כף פלפל
כף כמון
חצי כף כורכום
חצי כוס שמן זית
שק מיוחד להכנת באחש
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לקבלת התערובת, שמים אותה בשק ודוחסים היטב.
מחממים סיר עם מים עד לפני הרתיחה ומוסיפים את השק לסיר. כאשר
המים רותחים מבשלים במשך שעתיים וחצי, וכל חצי שעה הופכים את השק.
השק תמיד חייב להיות מכוסה עד סופו במים מבעבעים.
הגשה:
פותחים את השק לתוך קערה ומפזרים את האורז היטב.
מומלץ להגיש עם סלסת עגבניות.


חזור למתכוני בשר »