.

אוסובוקו בקר ביין אדום

על מצע קוסקוס וירקות

חומרים:

6 יח' אוסובוקו פרוס עם העצם
2 יח' בצל קצוץ
כרישה קצוצה
2 גזרים פרוסים
2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כוס יין אדום
כף סוכר חום (או סוכר לבן)
מקל קינמון
אופן ההכנה:
מקמחים את האוסובוקו ומטגנים בסיר רחב עד הזהבה. מוציאים לקערה
ומוסיפים לסיר את הירקות. מטגנים 3 דקות, מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה
וסוכר ובוזקים פנימה יין אדום.
מערבבים היטב ומחזירים את האוסובוקו פנימה. מכסים במים, מוסיפים
קינמון ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים וחצי. בודקים טעם ומידת רכות
הבשר. אם הבשר עדיין קשה ממשיכים לבשל.
לירקות
חותכים לקוביות: 2 גזרים, 2 בצלים, תפוח אדמה, בטטה ורבע כרוב. את שני
גבעולי הסלרי חותכים גס. מכניסים את כל הירקות לסיר עם קורט כורכום,
מלח ופלפל. מוסיפים מים עד כיסוי כל הירקות ומבשלים כחצי שעה.
קוסקוס
מכניסים לקערה: 2 כוסות סולת, כף שמן, כפית מלח, קורט פפריקה, קורט
כורכום וחצי כוס מים. מערבבים היטב ומניחים את סיר הקוסקוס מעל מים
רותחים (אפשר לבשל את הירקות של הקוסקוס בסיר קוסקוס ומעל להניח
את המסננת עם הסולת).
לאחר חצי שעה מסירים מהאש, לוקחים נפה גסה, מעבירים את הסולת בנפה
ומחזירים מעל סיר האידוי שוב לעוד חצי שעה. מסירים מהאש ומנפים שוב
בנפה גסה. מוסיפים כרבע כוס מים ומאדים את הקוסקוס למשך 20 דקות.
לאחר מכן מצננים ומפוררים בידיים.
מניחים קוסקוס בצלחת הגשה עם ירקות מעל ואוסובוקו עם הרוטב.


חזור למתכוני בשר »