.

חמוצי במיה וירקות

חומרים : 

½ ק"ג במיה צעירה 
4 י"ח גזר פרוס 
3 י"ח פלפל גמבה חתוך לרצועות 
4 י"ח קולורבי חתוך בצורת הבמיה 
10 שיני שום בצועות 
10-12 גבעולי פטרוזיליה 
חופן גרגירי כוסברה 
3 י"ח לימון פרוס 
1 כוס חומץ
2 כפות מלח גס 
מעט פלפל אנגלי 

אופן הכנה 

תחילה יש לקטום את הגבעול של הבמיה בצורת שפיץ .
לאחר מיכן מסדרים בצנצנת שכבות של ירקות ובניהם מפזרים מעט מלח גס .
מוסיפים את השום גרעיני הכוסברה הלימון הפלפל האנגלי וגבעולי הפטרוזיליה.
ביר קטן מחממים את החומץ ביחד עם שני כוסות מים ויוצקים מעל הירקות .
אוטמים היטב ומשאירים במקום מוצל למשך שבועיים .
לאחר מיכן מכניסים למקרר ומוציאים בהתאם לצורך .


חזור למנות ראשונות »