.

אמפנדס פיקנטי

חומרים : 

500 גרם קמח תירס 
500 גרם תפו"א 
1 ביצה קשה 
2 גמבה חתוכה לקוביות 
250 גרם חמאה 
מלח 
פלפל שחור 

לרוטב פיקנטי : 

2 י"ח אבוקדו 
2 י"ח פלפל חריף קצוץ דק 
חופן פטרוזיליה קצוצה 
חופן כוסברה קצוצה 
מיץ מלימון אחד 
1 בצל סגול 
2 עגבנייה 
מלח 
פלפל שחור 

אופן הכנה 

את קמח התירס והמלח מערבבים עם מים עד לקבלת מסה אחידה ורכה מעט .
את תפו"א מבשלים עד לריכוך ומועכים לפירה מוסיפים את החמאה מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב . 
את הגמבה והביצה הקשה קוצצים דק ומוסיפים למסת הפירה . 
על גבי ניילון מסדרים כדור בצק משטחים לעיגול מוסיפים מילוי סוגרים ומהדקים היטב . 

לרוטב :

את האבוקדו וחצי מכמות הגמבה והפטרוזיליה מערבבים עם מעט לימון ומלח . 
בקערה נפרדת : שארית הגמבה ,עגבנייה מלח לינון וכוסברה מערבבים ביחד .
בקערה שלישית : בצל סגול ,פטרוזיליה ,כוסברה ,מלח פלפל לימון ומים מערבבים היטב . 
להגשה : את האמפנדס מטגנים בשמן עמוק ומגישים עם הרטבים .


חזור למנות ראשונות »